X KAPAT
X KAPAT
Zonguldak'a Hoşgeldiniz... Zonguldak Seni Bekliyor! Hemen üye olun veya giriş yapın...
Facebook İle Oturum Açın
veya
Şifremi Unuttum
Kayıtlı Değil misiniz? Hemen Hesap Oluşturun

Harmankaya Şelalesi Zonguldak - Ay Resmen Cennet

TABİATIYLA ZONGULDAK Harmankaya Şelalesi Zonguldak - Ay Resmen Cennet

Gittiği yerleri gereğinden fazla övmeyi ve bol keseden şairane tanımlar yapmayı seven biri değilim ama bir yer için şair kesileceksem o yer burası olabilir.

3 yıl önce 7966 Okunma
YAZAR : melkeontheroad.com

Gittiği yerleri gereğinden fazla övmeyi ve bol keseden şairane tanımlar yapmayı seven biri değilim ama bir yer için şair kesileceksem o yer burası olabilir. “Berrak suların, yapraklardan süzülen güneş huzmeleriyle birleşerek ahenk içinde aktığı cennetten bir bahçeydi Harmankaya Şelaleleri” falan gibi fantastik cümleler kurulabilir mesela burası için. Harmankaya Şelalesi Zonguldak merkezde yer alan ve bir şehir merkezine bu kadar yakınlıkta yer almasına rağmen muazzam bir güzelliğe sahip olan nadir yerlerden. Gerçi Karadeniz‘in birçok yerinde benzer yerleri görmek mümkün, orası ayrı.

Harmankaya Şelalesi girişin hemen yanında bir üretim tesisinin palet atıkları olmasına rağmen harika bir yer. İçeride göreceklerinizin dışarıdaki manzarayla uzaktan yakından ilgisi yok. (Bunu özellikle söylüyorum ki gidince hayal kırıklığınına uğrayıp beni anmayın asdj)

Harmankaya Şelalesi Videosu

Harmankaya Şelalesi Nerede?

Harmankaya Şelalesi Zonguldak merkezden sadece beş kilometre uzaklıkta ve araçla 14 dakikada kolaylıkla ulaşılabiliyor. Harmankaya Şelalesi’nin girişine kadar araçla gidebilirsiniz. Aracınızı burada bıraktıktan sonra şelaleleri görebilmek için yaklaşık yarım saat yürümeniz gerekiyor.

Harmankaya Şelalesi Yürüyüş Parkuru

Ben Harmankaya Şelalesi diyorum ama bakmayın öyle dediğime. Kanyon içinde büyüklü küçüklü yaklaşık 10 şelale var. O yüzden burası Harmankaya Şelaleleri olarak geçiyor. Şelalelerin uzandığı yatakta yürümekse oldukça keyifli. Asma köprüler ve açılmış patikalar ilk iki şelaleye ulaşmayı epey kolaylaştırıyor. Bu şelalelere giderken yolda küçük başka şelaleler de görüyorsunuz.

harmankaya şelalesi zonguldak

İkinci şelaleye ulaşmak için 30 basamaklı dik bir merdiven çıkmak gerekiyor ve buradan sonra parkur zorlaşıyor. Fakat buranın keyfini çıkarmak için ille de tepelere kadar çıkmak zorunda değilsiniz. Oraya kadar görecekleriniz de size çok keyif verecek, emin olun. (Yürüyüş parkurunu ve bahsettiğim dik merdivenleri yukarıdaki videoda detaylıca görebilirsiniz.)

Hızınıza da bağlı olarak yaklaşık yarım saatte şelalelere ulaşabilirsiniz. Hızınıza bağlı dedim ama burada çok hızlı hareket etmek isteseniz bile edemeyeceğinizi lütfen unutmayın. Parkur acele etmeye çok müsait bir parkur değil. Üstelik yol boyunca dikkatinizi dağıtacak ve sizi fotoğraf çekmeye zorlayacak onlarca kareyle de karşılaşmanız son derece olası.

harmankaya şelalesi zonguldak

Harmankaya Şelalesine Ne Zaman Gidilir?

Mevsimsel olarak değerlendirdiğimizde bahar ayları burayı ziyaret etmek için son derece ideal zamanlar. Ama yürüyüş parkuru ağaçların arasında kaldığı için sonbaharda ürpertici bir soğukla karşılaşabilirsiniz. Yürürken bu soğuğu hissetmeyeceğiniz için çok da sorun olmaz ama durduğunuzda teriniz üzerinizde kurursa hasta olabilirsiniz. (Yazıyı yazarken içimden birden “sırtına havlu koy çocuum” diyen ebeveyn çıktı dfjsdk.)

Aslında parkur ağaçlarla kaplı olduğu için büyük ölçüde gölgede kalıyor. Dolayısıyla yaz mevsimi de ziyarete uygun olabilir. Fakat bahar ve yaz aylarında bölgeye yürüyüş yapmaya gelen çok fazla grup oluyor. Kalabalığın içinde bu yürüyüşten keyif alabileceğinizi sanmıyorum o yüzden bence siz en iyisi sonbaharda gidin. (Son kararım ehehe)

KAYNAK :melkeontheroad.com

 

Diğer Blog Yazıları
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Karadeniz Ereğli Gezi Rehberi: Herkül Kenti’nde Gezilecek Yerler

​ Tarihin ve doğanın birleştiği yer Karadeniz Ereğli’nin (Kdz. Ereğli) büyüleyici atmosferini keşfedeceğiniz bir seyahat rehberine hazır olun. İşte Karadeniz Ereğli gezi rehberi. Ereğli’de gezilecek yerler listesi.

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/21/karadeniz-eregli-gezi-rehberi/
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Deniz, dal parçaları ve hayaller: Mehmet Türkçelik ile Driftwood Sanatı

Türkiye’nin çeşitli illerinde ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra memleketi olan Filyos’a yerleşen ve ardından burada Çatuk Sanat Evi (Atölye İskele)’ni açan Mehmet Türkçelik, denizden gelen ağaç parçalarından (çatuk) yaptığı sanat eserlerini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Fotoğraf: Gezgin ve Fotoğrafçı Nadir Özsoy

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/14/driftwood-mehmet-turkcelik/
TABİATIYLA ZONGULDAK Karadeniz’in Saklı Cenneti: Zonguldak’ta Gezilecek Yerler

Emeğin başkenti, kara elması, masmavi denizi, eşsiz doğal güzellikleriyle Karadeniz’in saklı kalmış yeryüzü cennetlerinden biri. İşte Zonguldak’ta gezilecek yerler…

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/13/zonguldakta-gezilecek-yerler/
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK İlklerin kenti Zonguldak gezi rehberi

İlklerin kenti Zonguldak’ı keşfetmeye hazır mısınız? Bu yol maceraya, lezzete, jeoparka, endüstri mirasına, kültüre, maviye ve alın terine çıkar! İşte Zonguldak gezi rehberi…

YAZAR : https://www.turizmgunlugu.com/2023/06/10/zonguldak-gezi-rehberi/
ENDÜSTRİ MİRASIYLA ZONGULDAK Zonguldak seni bekliyor!

İrfan Önal’ın kaleminden, “sahip olduğu endüstri kimliği ve bunun yansıması olan sosyolojisi ile ülkemizde özgün bir turizm destinasyonu potansiyeli olan Zonguldak” için; şehrin ruhunu yakalayabileceğiniz gezi tavsiyeleri… Zonguldak seni bekliyor!

YAZAR : Turizm Günlüğü / İrfan ÖNAL
DENEYİMLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak-Karabük Tren Rotası

Son zamanlarda ülkemizde tren yolculuklarının ne kadar rağbet gördüğünün farkında mısınız? Başta Doğu Ekspresi olmak üzere İzmir Mavi Tren, Van Gölü Ekspresi ve Güney Kurtalan Ekspresi gibi birçok tren hattı ilgi çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu tren hatlarının ülke ekonomisine ve turizm sektörüne olan olumlu etkilerinden dolayı ülkemizdeki diğer hatların da turizme kazandırılması için yeşil ışık yaktı. İşte bu yazımızın da konusu olan Zonguldak-Karabük tren hattı, turizme kazandırılmak istenen hatlardan bir tanesi. Peki sizce neden özellikle bu tren hattının ülkede yaygınlaşması hedefleniyor?

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-karabuk-bartin-tren-rotasi
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Filyos: Tarihin ve Doğanın Birlikteliği

Filyos’un güzelliklerinden bahsetmeden önce onu biraz tanımaya ne dersiniz? Günümüzde Zonguldak Çaycuma’da bulunan beldemizin adı ilk çağlarda Billaeus olarak geçiyordu. Çünkü Karadeniz’e dökülen nehrin adı oydu. Tabii bu isim zaman içerisinde ses değişimlerine uğrayarak Filyos olarak kalmış. Peki ya söz konusu ilk çağlarda neler olmuştu? Filyos’u bu kadar önemli ve değerli kılan şey ne? Tüm bunların cevabı tarihte saklı.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/filyos-tarihin-ve-doganin-birlikteligi
DENEYİMLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak Merkezinde Bir Günlük Gezi Rotası

Zonguldak; Batı Karadeniz’in inci tanesi… Neden bu tabiri kullanarak başladık biliyor musunuz? Çünkü Batı Karadeniz illeri arasında yer alan diğer şehirlerimiz Karabük ve Bartın, Zonguldak’ın bir ilçesiydi ve sonradan il statüsüne kavuştu. Onların da değeri yadsınamaz elbette ancak biz bugün Zonguldak’ı anlatacağız. Zonguldak’ın gezip görülecek yerlerinin yanı sıra ülkemiz adına ne gibi önemli özellikleri olduğundan da bahsedeceğiz. Hadi başlayalım.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-merkezinde-bir-gunluk-gezi-rotasi
TABİATIYLA ZONGULDAK Zonguldak Kıyı Şeridi: Batı Karadeniz’in Gözde Sahilleri

“Karaelmas Diyarı” Zonguldak, kendine özgü karakteri ile bölgenin en özel şehirlerinden. Cumhuriyet döneminden bu yana ülke sanayisinin gözbebeği konumunda olan Zonguldak’ı daha iyi anlamak için, tarihin tozlu sayfalarında biraz geriye, 26 Ağustos 1931 tarihine doğru biraz uzanmak ve Atatürk’ün sözlerine kulak vermek gerek: ““Zonguldak’ın derin toprakları altında, bütün Türkiye’yi ihya edecek bir servet yatıyor…”

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/zonguldak-kiyi-seridi-bati-karadenizin-gozde-sahilleri
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Karadeniz Ereğlisi: Karadeniz’de Bir Tatil Beldesi

Batı Karadeniz’de yer alan Karadeniz Ereğlisi, Zonguldak’ın bir liman kasabasıdır ve ilin en kalabalık ilçesidir. Ziyaretçilerin buraya “Küçük İstanbul” demeleri, Ereğli’nin sahip olduğu doğal güzellikler ve tarihi eserlerden olsa gerek. Tarihi MÖ 2000’li yıllara dayanan Ereğli, antik çağdaki kuruluşundan bugüne kadar yerleşime açık olması sebebiyle, arkeoloji ve sanat tarihi bilimleri açısından kayda değer bir önem teşkil eder.

YAZAR : https://gezimanya.com/Yazilar/karadeniz-ereglisi-karadenizde-bir-tatil-beldesi
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak

2021’in odak destinasyonları arasında saydığım “Endüstriyel Miras’ın Kalbi” Zonguldak ve yöresi farklı bir deneyim sunuyor…Bir destinasyonu odağa almanın en pratik yönteminin o yer ile ilgili mini bir blog oluşturmak olduğunu düşündüm.

YAZAR : İrfan Önal
TABİATIYLA ZONGULDAK Çavuşağzı Plajı Kamp Alanı - Zonguldak Kamp Yerleri

Karavanla Batı Karadeniz turumuzun ilk duraklarından biri olan Çavuşağzı Plajı kamp alanı hakkında bilgi vermek istiyorum size bugün.

YAZAR : melkeontheroad.com
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Kelebeğin Rüyasına Yolculuk – Zonguldak Gezi Rehberi

Bu yazıdaki amacım malum döviz kuru kaynaklı seyahat rotasını yurt içine çevirip kendisine alternatif arayanlarla, hakkında çok az şey bildiği fakat gittiğinde etkilenmeyi umduğu yerler deneyimlemek isteyenlere bilgi sunmak. 

YAZAR : Ümran Öztürk Can
TABİATIYLA ZONGULDAK Zonguldak Tas Gölü

Kutupayısı sponsorluğunda ayıgibigez sloganıyla düzenlediğimiz Kutupayısı Rüya Takımı  #ayıgibigez kampının ilki 2017 Ekim ayında Zonguldak’ta Tas Gölü Doğal Yaşam ve Kamp Alanı‘nda gerçekleşti. Ayıgibigez kampı boyunca hepimiz ayı gibi eğlendik!

YAZAR : melkeontheroad.com
TABİATIYLA ZONGULDAK Batı Karadeniz Ücretsiz Kamp Alanları

Deniz tatillerini kamp yaparak geçirmek isteyenler için harika kamp alanlarını yazdım bugün. Özellikle blogumu ve sosyal medya hesaplarımı takip eden birçok kişinin kamp yapmaya bayıldığını biliyorum. O yüzden hazır bahar da geliyorken gidip gördüğüm deniz kenarı kamp yerlerini sizinle de paylaşmak istedim. Keşfedilmemiş doğasıyla son derece güzel kamp alanlarına sahip olan Batı Karadeniz ücretsiz kamp alanlarına gelin birlikte göz atalım.

YAZAR : melkeontheroad.com
KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE ZONGULDAK Zonguldak’ın Yöresel Yemekleri

Zonguldak’ın yöresel yemekleri listesinde kendinize uygun bir yemek bulacağınızdan eminiz. Batı Karadeniz’in incisi Zonguldak’a gelince kentte yaşayanların ne kadar şanslı olduğunu düşüneceğiniz tadına doyum olmayan pek çok lezzet sizleri bekliyor.

YAZAR : https://blog.biletbayi.com/zonguldakin-yoresel-yemekleri.html/